Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Iατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Ποιες τροφές προστατεύουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών και λιγότερων ζωικών τροφών συνδέεται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και μειωμένο κίνδυνο θανάτου από ανακοπή, εγκεφαλικά ή άλλες καρδιαγγειακές νόσους, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας
Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο «Journal of the American Heart Association», την επιθεώρηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης/ Αμερικάνικης Ένωσης για τα Εγκεφαλικά, έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα φυτικά προϊόντα είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών (έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό κ.α.), 32% ελαττωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους ενώ μείωναν την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 25% συγκριτικά με εκείνους που δεν κατανάλωναν τέτοιες τροφές.
«Ενώ δε χρειάζεται να εξαλείψουμε εντελώς από τη ζωή μας τα ζωικά προϊόντα, αυτό που η έρευνά μας υποστηρίζει είναι ότι η κατανάλωση περισσότερων φυτικών και λιγότερων ζωικών προϊόντων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού ή άλλους τύπους νοσημάτων της καρδιάς», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης δρ. Κέισι Μ. Ρέμπχολζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ, του Πανεπιστημίου Τζόνς Χόπκινς που εδράζεται στη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ.
Η μέχρι τώρα έρευνα είχε επικεντρωθεί στην κατανάλωση αυτών των προϊόντων από συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού (π.χ. χορτοφάγοι). Η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που ασχολείται με τις συνέπειες των φυτικών και ζωικών τροφών στον γενικό πληθυσμό.
Ποιοι δεν κινδυνεύουν να πάθουν καρδιαγγειακά νοσήματα;
Η Ρέμπχολζ υπογραμμίζει ότι η έρευνα αυτή αναδεικνύει τη σημασία της διατροφής στη ζωή μας και εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι κάθε τροφή μπορεί να φέρει ορισμένα οφέλη για τον οργανισμό, για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών ασθενειών οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, δημητριακά και λιγότερα ζωικά προϊόντα. «Αυτές οι διατροφικές συνήθειες είναι παρόμοιες με αυτές που προτείνονται για την καταπολέμηση της υπέρτασης», προσθέτει η ίδια.
«Τα ανεπεξέργαστα προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αυτά που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και τρανς λιπαρά είναι οι καλύτερες επιλογές» τονίζει η Μαριέλ Τζεσάπ επικεφαλής έρευνας και ιατρική σύμβουλος της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ποιες τροφές προστατεύουν από έμφραγμα και εγκεφαλικό

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος