Η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ή η κατανάλωση ψαριών μία έως τρεις φορές το μήνα, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης (σκλήρυνση κατά πλάκας), σύμφωνα με μια
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια μετα-ανάλυση που δεν βρήκε ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στην καρδιαγγειακή υγεία.
Τώρα όμως μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine
Το ψάρι αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Είναι πλούσιο σε καθαρές πρωτεΐνες, σελήνιο, Ω-3 λιπαρά οξέα αλλά στη δυσεύρετη βιταμίνη D, συστατικά απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία