Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Ιατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Επίλεξε Κατηγορία
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ
ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ - ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ
ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
COVID - 19
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - RAST
ΔΕΙΚΤΕΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΠΕΔΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ
ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

Το εργαστήριο ΑLPHA PROLIPSIS  δημιουργήθηκε με στόχο την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ανάλυση βιομορίων στο κλινικοχημικό εργαστήριο. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες άμεσου προσδιορισμού, με δυνατότητα απόλυτης ταυτοποίησης και ταυτόχρονου προσδιορισμού βιομορίων. Ο ταυτόχρονος προσδιορισμός αρκετών δεκάδων διαφορετικών μορίων προσδίδει εξαιρετικές δυνατότητες σε μικρού όγκου δείγματα (παιδιατρικά, εγκεφαλονωτιαίο υγρό κλπ) Η αμεσότητα στην ταυτοποίηση και την ποσοτικοποίηση των προσδιοριζόμενων μορίων έχει καταστήσει τις τεχνολογίες αυτές διεθνώς, μεθόδους αναφοράς και κατ επέκταση, τα εργαστήρια που τις εφαρμόζουν, πρότυπα εργαστήρια αναφοράς. Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαστήριο, όπου συνεχώς νέες μέθοδοι εισάγονται και εφαρμόζονται στις αναλύσεις με στόχο την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας. Εστιάζεται σε αναλύσεις πρωτεομικής, μεταβολομικής, φαρμακολογίας κλπ υποστηρίζοντας την υγεία σε όλα τα στάδια (πριν, κατά την διάρκεια και μετά την ασθένεια). 

Μάθετε για τα Βιομόρια

Τα προσδιοριζόμενα Βιομόρια, είναι απαραίτητα στην λειτουργία του οργανισμού, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία (μέταλλα), ειτε παράγωγα μόρια (μεταβολίτες), είτε κρίσιμα στην επικοινωνία του οργανισμού, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές, είτε προστασίας όπως οι παράγοντες αντιοξειδωτικού δυναμικού, είτε μόρια δείκτες αναβολισμού - καταβολισμού, καρκινικοί δείκτες κα.

ΜΕΘΟΔΟΙ

  1.  LC-MSMS  
  2.  HPLC-EC
  3.  HPLC UV
  4.  HPLC-FL
  5.  GC-MS
  6.  ICP-MS   (Inductively coupled plasma mass spectrometry)
  7.  ET- AAS
  8.  Flame-AAS

Στις βιοχημικές εξετάσεις περιλαμβάνονται:

Βιοχημικές εξετάσεις ρουτίνας
σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, τρανσαμινάσες, αλβουμίνη, αμυλάση, LDH, γ-GT, ALP, κρεατινίνη, ουρία, χολερυθρίνη κ.ά.

Διάγνωση και παρακολούθηση διαβήτη
καμπύλη σακχάρου, μέτρηση HBA1C γλυκοζιωμένης αιμοσφαιρίνης 

Δείκτες καρδιακής λειτουργίας
CK-MB,τροπονίνη, διγοξίνη

Δείκτες ηπατικής λειτουργίας
τρανσαμινάσες, ALP, γGT, LDH, 5NU

Δείκτες νεφρικής λειτουργίας
κρεατινίνη, ουρία, ουρικό οξύ, κάθαρση κρεατινίνης

Προσδιορισμός ηλεκτρολυτών
K, Na, Ca

Διερεύνηση αναιμίας
προσδιορισμός φερριτίνης, φυλλικού οξέος, βιταμίνης B12, TIBC

Προσδιορισμός ιχνοστοιχείων
Cu όρου, ούρων και σπέρματος, Pb, Se,  Mg, N ούρων

Προσδιορισμός βιταμινών και πρωτεϊνών
Α, B12, B1, B2, B6, 25(0H)D, E, K1, φυλλικό οξύ, τρανσφερίνη, φερριτίνη, RF, κορεσμός τρανσφερίνης %,    α1 – αντιθρυψίνη, CRP

Εξετάσεις ούρων 24h
Mg, Phos, TP, UA, Ur, Ca, Crea, clearance Crea

Στόχος του βιοχημικού εργαστηρίου μας είναι η αξιοπιστία, η εγκυρότητα, η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εξεταζόμενων και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασθενείς μας. 

Συμβουλές υγείας

Θέλω να κάνω εξετάσεις αίματος. Πρέπει να είμαι νηστικός;
Αν θέλετε να κάνετε ένα γενικό έλεγχο (check up), πρέπει να είστε νηστικός για 8-10 ώρες και το προηγούμενο βράδυ να δειπνήσετε ελαφρά (αποφύγετε λιπαρά όπως, αλλαντικά, κασέρι, τυρί ή κρέας, καθώς και τα αλκοολούχα ποτά). Την ημέρα της αιμοληψίας, αποφύγετε το κάπνισμα, τη χρήση τσίχλας και φάρμακα που τυχόν παίρνετε.
Αν θέλετε να κάνετε άλλου είδους εξετάσεις, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μπορώ να κάνω εξετάσεις αίματος το απόγευμα;
Εξαρτάται από τις εξετάσεις που θέλετε να κάνετε. Αν πρόκειται για γενικές εξετάσεις αίματος (check up), πρέπει να είστε νηστικός για 8-10 ώρες, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να ‘ρθείτε το πρωί. Για θυρεοειδικό έλεγχο, τεστ αλλεργιών και τεστ δυσανεξίας, η αιμοληψία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (δεν απαιτείται νηστεία).
 

Μπορώ να πάρω τα φάρμακά μου πριν κάνω εξετάσεις;
Πολλές εξετάσεις επηρεάζονται από τη λήψη φαρμάκων, γι’ αυτό συνιστάται να τα πάρετε μετά την αιμοληψία. Αν παίρνετε σίδηρο, θα πρέπει να διακόψετε 3 ημέρες πριν την εξέταση (για μέτρηση σιδήρου).

Θέλω να κάνω ένα check up αλλά είμαι κρυωμένος. Τι να κάνω;Είναι καλύτερα να εξετασθείτε μετά την ανάρρωση σας. Δεν ισχύει αυτό για εξετάσεις που αφορούν την ασθένεια σας και οι οποίες γίνονται για παρακολούθηση της πορείας της υγείας σας.

Για εξετάσεις ούρων, πώς πρέπει να γίνει η συλλογή τους;
Θα συλλέξετε τα πρώτα πρωινά ούρα σε ένα αποστειρωμένο δοχείο που θα έχετε προμηθευτεί από το φαρμακείο. Θα πλύνετε την περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων με σαπούνι και χλιαρό νερό, θα ξεπλύνετε σχολαστικά και θα σκουπιστείτε ελαφρά. Στη συνέχεια, θα αφήσετε τις πρώτες σταγόνες των ούρων να πέσουν στην τουαλέτα και θα συλλέξετε τα ούρα από το μέσο της ούρησης. Θα πρέπει να τα φέρετε στο Ιατρείο το αργότερο σε δύο ώρες, αλλιώς διατηρήστε τα στο ψυγείο.Αν θέλετε να κάνετε καλλιέργεια ούρων, δεν πρέπει να πάρετε αντιβίωση πριν την εξέταση. Αν πάρετε έστω και ένα χάπι ή παίρνετε αντιβίωση για άλλο λόγο, να μας ενημερώσετε.

Έχω «δύσκολες» φλέβες και ταλαιπωρούμαι.
Ενημερώστε μας πριν την αιμοληψία ώστε να εφαρμόσουμε κατάλληλα συστήματα για την περίπτωσή σας. Συνιστάται η λήψη άφθονων υγρών από το προηγούμενο βράδυ έως την άφιξη σας στο Εργαστήριο.

Φοβάμαι όταν μου παίρνουν αίμα, σε προηγούμενες αιμοληψίες μου έχω λιποθυμήσει.
Ενημερώστε μας για τους φόβους σας. Να είστε σίγουροι ότι ούτε η αιμοληψία είναι επώδυνη (θα αισθανθείτε ένα ελαφρό τσίμπημα), ούτε μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη στο χέρι σας.

Γιατί το χέρι μου «μαύρισε» την προηγούμενη φορά που μου πήραν αίμα;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, (ιδιαίτερα σε όσους παίρνουν αντιπηκτικά ή αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα) το αίμα δεν καταφέρνει να πήξει στο σημείο της φλεβοκέντησης, ώστε να σταματήσει η ροή του, και διαχέεται κάτω από το δέρμα. Το αιμάτωμα που σχηματίζεται δεν έχει επιπτώσεις στον οργανισμό, προκαλεί μονάχα ελαφρύ πόνο ή ενόχληση, και εξαφανίζεται σε 2-3 ημέρες. Για να το αποφύγετε, πιέστε με το βαμβάκι, αμέσως μετά την αιμοληψία, στο σημείο της ένεσης για 1-2 λεπτά ή μέχρις ότου σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει. Αποφύγετε τις επόμενες 8 ώρες οποιαδήποτε μυική άσκηση με το χέρι από το οποίο έγινε η αιμοληψία (βάρος, τράβηγμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, κλπ).

Κλείστε ραντεβού online τώρα!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εάν επιθυμείτε να κλείσετε ραντεβού σε κυτταρολογικό κέντρο του δικτύου ALPHA PROLIPSIS και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση του ραντεβού σας.
Επικοινωνήστε μαζί μας
210 97 56 566

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος