Τηλέφωνο
210 9756566
Τηλέφωνο
210 6980565
Τηλέφωνο
210 9610982
Τηλέφωνο
210 6444430
Τηλέφωνο
210 6034681
Τηλέφωνο
6977430971

ALPHA PROLIPSIS

Iατρικά Εργαστήρια - Πολυϊατρεία
Πως θα τρώτε "έξυπνα" περισσότερα λαχανικά

Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημασία των λαχανικών στη διατροφή μας. Οι ειδικοί μάλιστα συνιστούν να καταναλώνουμε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες από ποικιλία λαχανικών κάθε μέρα. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επιλογές είναι πολλές: ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές, φασολάκια και πολλά άλλα έχουν την "τιμητική” τους, προσφέροντας πολλές εναλλακτικές για το καθημερινό τραπέζι.
Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τρώμε λαχανικά; Η τακτική κατανάλωσή τους αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό, καθώς προστατεύει από την εμφάνιση υπέρτασης, στεφανιαίας νόσου (π.χ., έμφραγμα), αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και πολύ πιθανόν από την εμφάνιση καρκίνου. Επιπλέον, φαίνεται ότι προστατεύουν από την παχυσαρκία και τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καθώς και από την εμφάνιση άνοιας και άλλων χρόνιων νοσημάτων. 
Η ευεργετική τους επίδραση έχει αποδοθεί στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (π.χ., καροτενοειδή, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ), φυτοχημικές ουσίες (π.χ., πολυφαινόλες) και ανόργανα στοιχεία (π.χ., ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο). Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά όχι μόνο είναι πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, αλλά επιπλέον είναι τρόφιμα που, κατά κανόνα, δίνουν λίγες θερμίδες. 
 
Πως μπορούμε να προσθέσουμε "έξυπνα” τα λαχανικά στο πιάτο μας:
•Συμπεριλάβετε λαχανικά σε κάθε κύριο γεύμα. 

•Προσπαθήστε να καταναλώνετε ποικιλία λαχανικών, διαφορετικών χρωμάτων κάθε ημέρα.
•Καταναλώνετε τα λαχανικά ωμά, όσο συχνότερα μπορείτε, γιατί με το μαγείρεμα χάνουν μέρος από τα θρεπτικά συστατικά τους. 
•Επιλέγετε λαχανικά εποχής. 

•Φροντίστε να έχετε πάντα λαχανικά στο σπίτι. 

•Καταναλώνετε τα λαχανικά σε σύντομο χρόνο μετά την αγορά τους και μην τα αποθηκεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

•Προτιμάτε 1-2 φορές την εβδομάδα ένα "λαδερό" φαγητό, π.χ., φασολάκια, μπάμιες, αγκινάρες. Τα "λαδερά", χαρακτηριστικά φαγητά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συνδυάζουν μοναδικά τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. 

•Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε χόρτα, π.χ., βλίτα, ραδίκια, ζοχούς, βρούβες, σταμναγκάθι, αλμύρα, γλιστρίδα, κ.ά., τα οποία αποτελούν μέρος της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής.
 
•Εκτός από τα φρέσκα λαχανικά μπορείτε να κατανα- λώνετε και κατεψυγμένα τυποποιημένα λαχανικά. 

•Μαγειρέψτε σούπες με λαχανικά, π.χ., με καρότο, σέλινο, κολοκύθι, λάχανο. 

•Φτιάξτε παραδοσιακές πίτες με λαχανικά ή χόρτα, π.χ., σπανακόπιτα, πρασόπιτα, χορτόπιτα. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο 

Λέξεις Κλειδιά
Πως θα τρώτε "έξυπνα" περισσότερα λαχανικά

Εξετάσεις Alpha Prolipsis

Απαντήσεις εντός 24 ωρών από την παραλαβή του δείγματος